search_button
 English
Association of Croatian Travel Agenices
I. Krsnjavoga 1/II, 10000 Zagreb, Croatia
Email: uhpa@uhpa.hr / Web: www.uhpa.hr
Tel.: +385 1 2304992 / Fax: +385 1 2360655
 
UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija osnovana je 1992. godine i već punih 20 godina aktivno zastupa strukovne interese svojih članova. Danas je po svojoj organiziranosti, kontinuitetu i opsegu djelovanja vodeća strukovna udruga u turizmu u Republici Hrvatskoj. Uz 246 redovih članova koji pružaju usluge turističkih agencija i turoperatora, UHPA okuplja i 114 pridruženih članova iz hotelijerstva, prijevoza, strukovnog obrazovanja te drugih ustanova i udruga vezanih uz turizam. Sveukupno, znak UHPA-e, kao znak povjerenja i kvalitete nalazi se na 498 prodajnih mjesta naših članova.

UHPA zastupa interese svojih članova i na međunarodnoj razini kao redovna članica ECTAA-e i pridružena članica UNWTO-a. Unatoč činjenici da Hrvatska formalno još nije redovna članica EU, ukazana nam je čast dvogodišnjeg predsjedanja ECTAA-om na što smo vrlo ponosni. Predstavnici UHPA-e su vrlo aktivni i u radu tri radne grupe, odnosno komiteta ECTAA-e ali i Europske komisije gdje imamo predstavnika u ESCO referentnoj skupini – Ugostiteljstvo i turizam.

Svjesni činjenice da je stručni i kvalificirani kadar osnova kvalitete poslovanja svake turističke agencije i turoperatora, UHPA snažno djeluje i na ovom području. Kao udruga poslodavaca pregovara sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske o uvjetima rada u putničkim agencijama, a preko svojih predstavnika u Agenciji za strukovno obrazovanje na razvoju i unapređenju strukovnog obrazovanja za zanimanja u turizmu.

Jednaka se važnost posvećuje i potpori članovima u marketinškim aktivnostima i to ne samo za inbound aktivnosti. Osim organizacije studijskih putovanja, kako za strane agencije u Hrvatskoj, tako i za domaće agencije u inzemstvu, UHPA aktivno potiče i koordinira nastupe svojih članova na brojnim radionicama i sajmovima u svijetu. Misija UHPA-e je usmjeravati članove na poslovanje u skladu s načelima održivog turizma koje povećava njihovu konkurentnost i doprinosi odgovornom razvoju hrvatskog turizma. Ured UHPA-a s dva stalno zaposlena, četiri privremeno zaposlena radnika i uz veći broj vanjskih suradnika predano radi na ispunjenu te misije. Vjerujemo da sve naše aktivnosti mjerljivo utječu na kvalitetu pružanja usluga, a onda i poslovni uspjeh naših članova. Stoga vas pozivamo da s povjerenjem kao svojeg poslovnog partnera u Hrvatskoj izaberete nekog od naših redovnih ili pridruženih članova.

 

Account Login
User Name:
Password:
Register
Forgot Password ?

Login
Leaflet

   
The Project "EOS CODE" is part of the EU's Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP), which aims to encourage the competitiveness of European enterprises.
Design & development by pureblack